5 motiverende Fiets naar je Werk Dag-tips
Nederlanders reizen gemiddeld acht kilometer per dag van en naar het werk. Veel mensen pakken hiervoor de auto, terwijl deze afstand op een stadsfiets in een half uur te fietsen is.
Want fietsen naar het werk zorgt niet alleen voor meer beweging en een frisse start van de dag, maar is ook goed voor je portemonnee én het milieu. Gazelle zet de voordelen op een rij en deelt motiverende tips om vaker de fiets te pakken. Fietsen naar het werk is een eenvoudige manier om je dagelijkse routine gezonder, duurzamer en voordeliger te maken. Door de fiets te pakken in plaats van de auto, beweeg je meer en werk je ongemerkt aan je conditie. Je bespaart bovendien op brandstof- en parkeerkosten, en veel werkgevers bieden tegenwoordig aantrekkelijke regelingen om voordelig een (elektrische) fiets aan te schaffen.
Fiets naar je Werk Dag tips van Gazelle
Fietsen is een duurzame mobiliteitsvorm en in stedelijke gebieden is de fiets vaak zelfs het snelste vervoermiddel, omdat je files kunt ontwijken en niet hoeft te zoeken naar een parkeerplek. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat een actieve start van de dag zorgt voor meer energie, een betere focus en hogere productiviteit op het werk. Kortom, met deze kleine aanpassing aan je routine voel je je fitter, bespaar je kosten, draag je bij aan een beter milieu én haal je meer uit je werkdag.
Ondanks de vele voordelen van fietsen naar je werk, kan het moeilijk zijn om jezelf te motiveren om ‘s ochtends op je fiets te stappen. Om je hiermee te helpen deelt Gazelle de volgende tips:
TIP 1: Plan je fietsdagen van tevoren in
Je hoeft niet meteen van 0 naar 100 te gaan. Als je je doel te hoog stelt, raakt je motivatie waarschijnlijk snel op. Fiets je nooit naar je werk? Begin eerst eens met één of twee dagen per week naar je werk te fietsen, en kijk hoe dat gaat. Door het in te plannen op vaste dagen, wordt het al snel een gewoonte, wat het makkelijker maakt om vol te houden.
TIP 2: Investeer in comfort
Een comfortabele fiets maakt een wereld van verschil. Kies een fiets die bij jouw behoeften past, bijvoorbeeld een fiets met versnellingen voor ritten in de stad, of een elektrische fiets voor wat langere afstanden.
TIP 3: Haak een collega aan als fietsbuddy
Fietsen is vaak leuker met gezelschap. Zoek een collega of vriend die ook de fiets wil pakken. Samen fietsen maakt het niet alleen gezelliger, maar je hebt ook iemand die je motiveert en je verantwoordelijk houdt. Dan zeg je minder makkelijk af. Het wordt makkelijker om je voornemen vol te houden als je samen werkt aan hetzelfde doel.
TIP 4: Fiets jezelf richting een beloning
Als je echt moeite hebt om motivatie te vinden, kan je het fietsen naar je werk zien als een spel of uitdaging. Spreek met jezelf af dat wanneer je een doel haalt, je jezelf mag trakteren. Heb je bijvoorbeeld een week lang naar je werk gefietst? Beloon jezelf dan met een lekkere lunch.
TIP 5: Plan een leuke route
Kies een mooie of rustige route naar je werk, bijvoorbeeld langs een park of door een natuurgebied. Dit maakt het fietsen leuker en ontspannender. Als dat niet kan, kijk eens of je een andere route kan fietsen naar je werk, om een diverse omgeving te creëren.
E-bikes maken het nog makkelijker
Elektrische fietsen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ze vormen een uitstekend alternatief voor de auto, zeker voor woon-werkverkeer. Met een E-bike ben je vaak sneller op je bestemming, vooral tijdens de spits, en je hoeft je geen zorgen te maken dat je bezweet aankomt op je werk. Dit maakt het fietsen naar je werk niet alleen comfortabeler, maar ook laagdrempeliger. E-bikes zijn inmiddels in een breed scala aan modellen en prijsklassen beschikbaar.
Terug
Deel het met uw vrienden!
Meer nieuws
Nu de benzineprijzen blijven stijgen, zoeken steeds meer mensen naar alternatieve manieren om zich te verplaatsen. Fietsen wint daarbij terrein, niet alleen als recreatie, maar ook als serieus vervoermiddel voor werk, school en dagelijkse boodschappen.
De mooiste fietsroutes van Nederland
Slechts de helft van de medewerkers die met de fiets naar het werk kan komen, doet dat ook daadwerkelijk. Dat blijkt uit een nieuw trendrapport van adviesbureau &Morgen, in samenwerking met werkgeversorganisatie AWVN en Reisbalans.
Wij Nederlanders zijn wel te porren voor een fietstocht op zijn tijd. Zeker in de zomer. Ben jij ook wel in voor een rondje door Nederland? Van lang tot kort, van ver weg tot dichtbij en van stad tot platteland: we hebben de mooiste fietsroute per provincie voor je uitgezocht. Kortom, voor elk wat wils. Tip! Te lange fietstocht? Boek een overnachting zodat je de volgende ochtend met frisse moed weer van start kunt.
Nu het voorjaar er zit aan te komen is het tijd weer lekker naar buiten te gaan! Een fietsritje is met deze temperaturen best aangenaam! En wat is er nu leuker om dit samen met je hond te doen? Er zijn wel een paar dingen waarop je moet letten als je je hond op deze manier wilt uitlaten. We vertellen je alles over fietsen met je hond, van geschiktheid van dit uitje voor jouw hond tot de juiste veiligheidsmaatregelen en de verschillende manieren om met je hond te fietsen. Veel fietsplezier!
Het Pieterpad is al jaren een van de meest populaire wandelroutes van Nederland, maar wist je dat er ook een fietsvariant bestaat? Deze variant is bekend onder de naam Fietserspad, maar er is inmiddels ook een officieel Pieterfietspad. Hij biedt je de kans om dezelfde prachtige landschappen te ontdekken, maar dan op twee wielen. Of je nu een doorgewinterde fietser bent of gewoon zin hebt in een mooie tocht, het Pieterfietspad is een fantastische manier om Nederland van noord naar zuid te verkennen. Exact het Pieterpad nafietsen, dat gaat namelijk niet, want je mag niet overal rijden. Probeer dat dus ook niet te doen. De fietsvarianten die je online tegenkomt benaderen wel de originele route zo dicht mogelijk. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over het fietsen van het Pieterpad, inclusief handige links naar routebeschrijvingen en fietsarrangementen.
Veel bloesem staat op het punt van uitkomen. Hét moment om een mooie bloesemroute te fietsen. Bijvoorbeeld in de Betuwe. Je fietst daar langs kronkelende riviertjes en bloeiende boomgaarden. Onderweg geniet je van de vele fruitbomen, karakteristieke dorpjes en talloze historische forten en kastelen. Op de website www.uitinderegio.nl lees en zie je alles over de stand van de Betuwse bloesem. In de Bloesemalert app vind je alle informatie rondom de bloesem- en fruitperiode, zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de actuele bloesemstand en fruitpluk.
Wanneer je te lang of te vaak op je fiets zit, is er een kans dat je last van je achterwerk krijgt. Wij vroegen bikefitter Anno Pieterse en sportarts Guido Vroemen naar vijf handige tips om zadelpijn te voorkomen. Zij zijn de absolute experts in hun vakgebied en helpen jullie pijnloos de fiets op.
Een nieuwe fiets kopen is altijd leuk! Maar wanneer is het niet alleen leuk, maar ook noodzakelijk?
Het is al even winter in Nederland, maar na een milde jaarwisseling begint het steeds kouder te worden. Dat hoeft niet gelijk een reden te zijn om de fiets te laten staan, want met de juiste tips kan het ook in de kou prima toeven zijn op de tweewieler. WielerFlits zet enkele tips op een rij om ook in de winter warm te blijven op de fiets.
Zuid-Nederland en België werden vanochtend wakker in een witte wereld, want er is een flinke laag sneeuw gevallen. Dat klinkt misschien als een reden om de fiets te laten staan, maar met deze tips kan je ondanks de winterse omstandigheden er toch gewoon met de fiets op uit.
Tarieven verkeersboetes voor fietsers 2025 (voorstel)
Glijden en glibberen op het fietspad. Vooral in de herfst en winter ligt een valpartij op de loer. Hier lees je de 9 meest gemaakte fouten waardoor je onderuit kan gaan. Plus tips die je behoeden voor een uitglijder.
Nederlanders pakken steeds vaker en langer de fiets. In 2023 werd gezamenlijk 19,1 miljard kilometer op de fiets afgelegd, gemiddeld 1065 kilometer per persoon. Tien jaar geleden was dit nog 902 kilometer. De toename van het aantal kilometers hangt volgens brancheverenigingen RAI en BOVAG samen met de groei van het aantal elektrische fietsen.
Zet jij je fiets altijd weer in de schuur tot de zomer weer begint? Juist niet doen! De herfst is juist het seizoen om de fiets te blijven pakken en er op uit te gaan! Het is een prachtige tijd van het jaar en je wordt er ook nog eens veel gelukkiger en gezonder van.
De dagen worden korter, dus de politie staat weer langs de wegen om fietsers te bekeuren. Dit kun je natuurlijk heel simpel voorkomen: zorgen dat je je verlichting op je fiets op orde hebt. Het scheelt je niet alleen geld, het is ook een stuk veiliger.
De dagen worden weer korter, maar er blijft voldoende tijd over om te genieten van een mooie fietstocht. Wel brengt het najaar specifieke uitdagingen met zich mee, zoals regen en kou. In dit artikel lees je hoe je jouw e-bike en de fietsaccu tijdens het najaar in topconditie houdt. Tijdens de herfst moet je als fietser meer dan ooit aandacht schenken aan je veiligheid en comfort. Het wordt eerder donker en door natte bladeren op de weg kan het verraderlijk glad zijn. Ook je accu zelf kan tijdens het onvoorspelbare herfstweer wat extra aandacht gebruiken.
Ons land is een echt fietsland en kinderen leren al vanaf jonge leeftijd op een tweewieler te rijden. Eerst is dat een beetje slingerend, maar naarmate je kind ouder wordt, springt het steeds soepeler op de fiets. Maar wat is nou de leeftijd waarop je kind alleen naar school kan fietsen?
Ook in de nazomer wordt er wel eens prachtig nazomerweer voorspeld. Daarom hebben we vier prachtige fietsroutes voor je geselecteerd, die je tijdens dit fietsseizoen nog kunt fietsen. In de maand september laten de eerste contouren van de herfst zich zien. Fiets een prachtige fietsroute door het bos, waar je de eerste verkleuringen van de bladeren mee kunt maken. Of fiets langs prachtig bebost duingebied nu het niet te warm is. Geniet tegelijkertijd van de al vroeger ondergaande zon in het water… Kortom, ook in de nazomer is een knooppuntenroute fietsen zeker de moeite waard!
Heel wat kinderen trekken op hetzelfde moment te voet, per fiets, met de bus, metro of auto naar school. Dat zorgt voor verkeersdrukte en extra gevaar op de weg. Het is dan ook zeer belangrijk om extra aandacht te schenken aan de zwakke weggebruikers. We zetten hier voor jullie enkele belangrijke tips op een rijtje om je kind veilig naar school te sturen en om zelf ook veilig deel te nemen aan het verkeer.
Wie graag de fietsen meeneemt op autovakantie en ruimte wil overhouden in de kofferbak, ontkomt niet aan een fietsendrager. De mogelijkheden hiervoor lopen nogal uiteen. Zo zijn er verschillende soorten dragers die allemaal anders gmonteerd worden. Daarnaast hangt het type drager af van de fiets die erop vervoerd wordt. Ontdek hier welke drager bij jouw wensen en fietsen past.
Wie graag wielrennen volgt, herkent ze van tv: de dakdragers voor fietsen.
Als je geen trekhaak hebt (of de trekhaak voor iets anders moet gebruiken) biedt een achterklepdrager uitkomst.
Over het algemeen is een fietsendrager die op de trekhaak wordt gemonteerd (de zogenaamde trekhaakdrager) de beste keuze.
De ANWB krijgt vaak de vraag of en wanneer een fietshelm verplicht is. Geldt er bijvoorbeeld helmplicht tijdens je vakantie in het buitenland? En hoe zit dat in Nederland: is een fietshelm bijvoorbeeld verplicht op een elektrische fiets? We geven je antwoord op de meest gestelde vragen.
Een kwart van alle verplaatsingen in ons land gebeuren met de fiets. Dat is nergens in de wereld zo hoog. Toch valt er ook voor fietsland Nederland nog veel te winnen. Want een derde van alle ritjes met de auto is korter dan 5 kilometer; een afstand die voor veel mensen prima te fietsen is.
Ben je van plan om op fietsvakantie te gaan naar een warm land of is het zomer in eigen land? Je zal vast denken, lekker! Zomer en de zon die schijnt. Grote kans dat je dan ook op je fiets springt met de kinderen in de kinderzitjes of met de bakfiets. Strandspullen mee, picknickmand mee en wat speelgoed.
Toch is het belangrijk om in de zomer alert te zijn als je met kinderen in de hitte op de fiets stapt. In dit artikel lees je daarom ook onze 4 tips om met kinderen te fietsen in de warmte.
De mooiste fietsroutes in Europa worden jaarlijks in kaart gebracht door fietsjournalisten. Zij leggen duizenden kilometers af om nieuwe fietsroutes of bestaande fietsnetwerken te testen en te beschrijven. Wat zijn volgens de fietsprofessionals de mooiste fietsroutes in Europa? We zetten de mooiste Europese langeafstand fietsroutes van de afgelopen tien jaar op een rij.
Heb je ooit overwogen om op fietsvakantie te gaan? Een fietsvakantie biedt een unieke combinatie van avontuur, vrijheid en fysieke activiteit die het overwegen waard is. Hier zijn tien redenen waarom een fietsvakantie wel eens de perfecte keuze voor jouw volgende uitstap zou kunnen zijn.
Schrik fietsendieven af met goede fietssloten
Door je fiets goed op slot te zetten en op de juiste manier te stallen, vergroot je de kans dat een fietsendief jouw fiets liever laat staan. Gebruik daarvoor niet alleen je ringslot, maar ook tweede slot (met minimaal ART-2 keurmerk). Met deze tips staat jouw fiets écht veilig.
Fietsen is een van de meest populaire sporten wereldwijd. Je kunt het doen om de omgeving te verkennen of om plezier te hebben. Daarnaast kun je het ook doen om fit te blijven. Er zijn allerlei verschillende manieren om van deze sport te genieten. Er zijn mountainbikes, wielrenfietsen, stadsfietsen, gravelbikes en ga zo maar door. Na het lezen van dit artikel weet jij alles van fietsen!